Reflektioner från föräldrar

”Det var väldigt fint att ha med dig som fotograf när jag födde Sigge! Eftersom du är så lugn tänkte jag knappt på att du fanns med i bakgrunden. Fotografierna är fantastiskt vackra och fångar de olika stämningarna - lugnet och väntan, och fokuset och kraften under slutskedet. Jag tittar ofta på bilderna - några har vi ramat in, resten sitter i Sigges fotoalbum.”

/Klara

”Det kändes tryggt att ha fotografen där under natten. En lugn person som inte var lika uppfylld av situationen som vi som blivande föräldrar. Under själva förlossningen var jag jätteglad över att inte behöva fundera på att ta bilder, och kunna fokusera fullt ut på att vara med Klara. Jag tycker också att bilderna är fantastiska och i dem framgår även min delaktighet vid förlossningen, vilket känns fint att se i efterhand.”

/Joppe

”Du har verkligen lyckats fånga alla avgörande stunder i förlossningen och fått med känslouttryck på ett helt amazing fint sett. Din förmåga att fånga våra känslor på bild är helt enorm. Alltså vi är så imponerade och så himla himla glada att vi hade förmånen att ha dig med. Vi har heller inte sagt till dig hur respektfullt vi tyckte att du gjorde allt. Trots att vi var rätt frånvarande och upptagna med oss själva så hoppas vi att du förstår att vi uppskattar ditt jobb jättemycket!”

/Jenny och Silva

”Innan förlossningen kände jag mig osäker på om jag ville ha med en fotograf eller inte. Jag pratade med en vän som fött barn strax innan, och hon sa att man har så fullt upp med värkarna att det nog inte märks om det är en person till därinne. Det finns ju ändå sjukhuspersonal som kommer och går. Jag tyckte det kändes precis så, fotograferingen var absolut inget som störde och inget jag tänkte på, jag hade fullt upp med annat.  Särskilt gillar jag de bilder fotografen lyckades ta minuterna efter att vår bebis kommit ut. Eftersom jag hade en lång och jobbig förlossning blev bilderna dessutom en hjälp i att bearbeta upplevelsen.

Att föda barn är bland det mest omtumlande, härliga och hemska du kan göra. Bilderna från min förlossning är ett sätt att minnas dagen när min dotter föddes. De kommer också att bli ett sätt att berätta för henne hur det gick till när hon kom till världen. Dessutom är de fantastiskt vackra och stämningsfulla.”

/Frida

 

Pressklipp
 

Läs och hör mer om hur det är att ha en fotograf vid förlossningen i Expressen, Aftonbladet och P4 Extra! I tidningen Vi föräldrar nr 3/2015 finns också en lång artikel om förlossningsfoto.